Alice Mueller este o violonistă talentată în vârstă de 15 ani, al cărei har ar putea rămâne necunoscut din cauza lipsei banilor. Chiar dacă se confruntă cu o mulţime de neajunsuri, fata a câştigat nenumărate premii la nivel naţional şi internaţional.
lice a început să cânte la vioară la vârsta de 5 ani şi la pian la 11 ani. În prezent, ea studiază la Liceul de Muzică George Enescu din Capitală.
Bunica a fost cea care i-a descoperit talentul şi de atunci, fata repetă în fiecare zi. Şi în fiecare zi face sacrificii. “La şcoală repet cu doamna profesoară, când vin acasă mai repet încă două ore, iar în zilele libere cam patru-cinci ore. Este pasiunea mea. Îmi place ceea ce fac şi chiar nu obosesc. Mi-a adus bucuria de a cânta la vioară şi de a fi pe scenă”, a spus Alice.

Sacrificiul merită, aşa spune copila. “Am renunţat la joacă, la jucatul cu păpuşi, în favoarea viorii. Eu întotdeauna am ales vioara în defavoarea altor lucruri. Nu mi-a părut rău niciodată, a meritat. La sfârşit, când aud aplauzele, mă simt extrem de emoţionată şi bucuroasă de ceea ce am putut să fac”, povesteşte mica violonistă.
Fata se descurcă destul de greu. Banii sunt problema. Ea, mama şi bunica ei trebuie să trăiască din 750 de lei, iar la cursurile de vioară nu poate renunţa. Mama fetei munceşte şi în afara serviciului ca să-i poată plăti lecţiile de vioară.
Şi dacă alte fete de vârsta ei îşi doresc cercei asortaţi cu inelul, paltonul din vitrina magazinului ori haine pentru club, Alice ţine cu dinţii de pasiunea ei. “Îmi doresc să pot să continui studiile la fel ca până acum. Îmi doresc să am bani să cumpăr corzi şi păr de arcuş şi să nu mă mai îngrijorez cum să fac când se rup corzile”, a explicat Alice.
Sursa: http://www.rtv.net/o-violonista-talentata-ar-putea-ramane-in-umbra-din-cauza-saraciei-video_3752.html