Andrei Robert are 13 ani şi este în clasa a patra. A rămas repetent de trei ori dar nu-şi mai aminteşte motivele decât pentru doi ani repetaţi. „Prima data a fost din cauza limbii engleze. Eu ştiam că trebuie să repet testul, dar mama a spus că nu. În toamnă m-am trezit repetent. A doua oara din cauza germanei. O limbă grea, care nu mi-a plăcut. A treia oară? Nu-mi amintesc de ce am rămas repetent, dar sigur nu pentru absenţe”.

Robert îşi face acum lecţiile la Sfânta Macrina. La şcoală nu mai are probleme nici cu engleza şi nici cu altă materie. „Îmi place aici că îmi fac temele. Mă ajută domnii profesori. Am şi copii cu care să ma joc după ce termin de învăţat. Mama m-a adus aici că nu are timp de mine. Acasă nu are cine să mă supravegheze. Tata este zugrav, vine târziu şi, câteodată, când are timp, mă tunde. Se pricepe”, povesteşte Robert.
El îşi doreşte să rămână la Sfânta Macrina până termină generala şi „dacă se mai poate, să merg şi la liceu”. Şi el îşi doreşte speră ca părinţii să găsească o casă din care să nu mai fie nevoiţi să se mute tot timpul.