Fundatia Sfanta Macrina a gazduit cel de-al doilea eveniment din acest an, in cadrul proiectului “O sansa europeana pentru copiii romani”, in data de 1 iunie 2012, cu ocazia zilei copilului.

Nu intamplator a fost aleasa aceasta zi, evenimentul fiind focalizat pe incurajarea, in cadrul familiei copilului, a unui context echilibrat si stimulator, cea mai importanta premisa a dezvoltarii armonioase a copilului si a evolutiei lui adecvate din punct de vedere psihologic, scolar si social.

Au fost invitati parintii copiilor, dar si colaboratori si experti din cadrul proiectului, care sa explice familiilor progresele copiilor, sa evidentieze nevoile lor de valorizare si de suport emotional.

Ziua a inceput cu o surpriza pentru copii, pregatita de Fundatia Sfanta Macrina in colaborare cu Orange-Romania si cu Fundatia Holy Moly. Copiii din grupul tinta au participat la ateliere de creatie, desfasurate la Muzeul Antipa.

De la ora 15, parintiilor si ceilorlalti invitati le-au fost prezentate de catre managerul proiectului provocarile cu care se confrunta expertii din cadrul proiectului, care desfasoara activitatile educative si cele de consiliere, dar si satisfactiile obtinute datorita evolutiei copiilor din grupul tinta. S-a subliniat nevoia suportului emotional si a unei bune comunicari parinte –copil, pentru a complete eforturile cadrelor didactice, a psihologilor si asistentilor sociali.

Invitatii au avut oportunitatea sa asiste la o ora deschisa de Arte martiale, iar apoi copiii le-au prezentat lucrarile realizate de-a lungul acestui an scolar si expuse in sala de cursuri.

Dupa ce au participat la acest eveniment, parintii s-au aratat mai receptivi la nevoile copiilor si mai responsabili in ceea ce priveste monitorizarea situatiei scolare a acestora. Multi s-au aratat dispusi sa colaboreze mai strans cu expertii din cadrul proiectului, pentru o eficienta crescuta a activitatilor derulate.